معرفی دوربین مداربسته آنالوگ و دوربین مداربسته تحت شبکه
یکی از سوالاتی که همواره در بین خریداران دوربین مداربسته پرسیده میشود این است که دوربین مداربسته آنالوگ یا تحت شبکه؟
بر همین مبنا ما نیز در این مقاله به درخواست شما خوانندگان عزیز دید افزا تصمیم گرفتهایم که ابتدا توضیح مختصری در مورد هر یک از این دوربینها داده و سپس به بررسی تکتک آنها بپردازیم.
برای این منظور در مورد مزایا و معایب هر یک از دوربینهای آنالوگ و تحت شبکه صحبت خواهیم کرد.
در نتیجه با در نظر گرفتن تمامی موارد انتخاب یک دوربین مناسب برای شما راحتتر خواهد بود. پس برای رسیدن به پاسخ شوال خود ما را در این مقاله همراهی کنید.
قبل از تصمیمگیری در مورد اینکه دوربین مداربسته آنالوگ یا شبکه باید توضیح مختصری در مورد هر یک از آنها داده شود.
دوربینهای آنالوگ همانطور که از نام آنها میتوان متوجه شد تصاویر را به صورت آنالوگ ضبط میکنند. سپس آنها را به دستگاه DVR میفرستد. تصاویر دریافتی توسط DVR ارزیابی شده و به صورت دیجیتال در میآیند.
اما اساس کار دوربین مداربسته تحت شبکه به این صورت است که تصاویر به صورت دیجیتالی ضبط میشوند. سپس عکسها و فیلمهای ضبط شده به وسیله NVR و یا به کمک نرمافزار مخصوص دریافت میشوند.
هر یک از این دو دوربین دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب استفاده از دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین مداربسته آنالوگ با توجه به موارد استفادهای که دارد میتواند دارای مزایا و معایب متعددی باشد. این مزیتها و عیبها هستند که در انتخاب مشتریها تاثیر میگذارند. از جمله مزیتهای آن عبارتند از:
-
ارزان بودن
دوربین مداربسته آنالوگ در مقایسه با دوربینهای تحت شبکه ارزانتر هستند. در نتیجه با خرید آن میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
-
قابلیت نصبکردن آسان و بدون دردسر
دوربین مداربسته آنالوگ دارای طراحی و تنظیمات بسیار ابتدایی و آسانی میباشد. در نتیجه خریداران میتوانند بدون هیچ مشکلی آن را نصب و استفاده کنند.
-
داشتن پهنای باند پایین
تصاویر حاصل از دوربین مداربسته آنالوگ به پهنای باند پایینی برای ارسال احتیاج دارند. در نتیجه همین امر هزینهها به صورت قابل توجهی کاهش مییابند.
بعد از اینکه با مهمترین مزیتهای این نوع از دوربینها آشنا شدید باید در مورد معایب آن نیز صحبت کرد. از جمله معایب دوربین مداربسته آنالوگ عبارتند از:
-
احتیاج به کابلکشی برای راهاندازی آن
درست است که هزینه خرید دوربینهای آنالوگ پایینتر است اما برای نصب و راهاندازی آن شما به کابلکشی احتیاج خواهید داشت. در نتیجه هزینههایی که باید برای نصب در نظر بگیرید بیشتر خواهد شد.
-
رزولوشن پایین تصویر
تصاویر حاصل از دوربین مداربسته آنالوگ دارای رزولوشن پایینی هستند. به همین دلیل اگر کاربری احتیاج به بررسی جزئیات تصاویر داشته باشد استفاده از این دوربینها توصیه نمیشود.
-
میدان دید کم
دوربینهای مداربسته آنالوگ دارای میدان دید کمتری نسبت به دوربینهای تحت شبکه هستند. به همین دلیل اگر شخصی قصد نصب دوربین در محیطی وسیع و بزرگ را داشته باشد باید در انتخاب این دوربینها تجدید نظر کند. یا باید از چندین دوربین مداربسته برای نظارت محیط استفاده کند.
-
امنیت پایین
خرید دوربین مداربسته آنالوگ برای کسانی که به دنبال قصد به کارگیری آن را در محیطهای حساس دارند توصیه نمیشود. چرا که این دوربینها امنیت نسبتا پایینی دارند و در مقایسه با دوربین تحت شبکه راحتتر هک میشوند.
-
قابلیت استفاده برای محیطهای کوچک
از آنجا که نصب دوربین مداربسته آنالوگ به کابلکشی احتیاج دارد نمیتوان از آن در مکانهای بسیار بزرگ استفاده کرد. در نتیجه فقط برای مسافتهای خاصی پاسخگو خواهد بود.
مزایا و معایب استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه نیز همانند دوربینهای آنالوگ دارای نقاط قوت و ضعف میباشند. بنابراین در انتخاب آن باید تمامی این موارد را در نظر گرفت. از جمله مزیتهای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه عبارتند از:
-
رزولوشن بالای تصاویر
تصاویر به دست آمده از دوربین مداربسته تحت شبکه دارای رزولوشن بالایی هستند. در نتیجه کاربران میتوانند محیط مورد نظر را با جزئیات کامل و به صورت واضح تحت نظر قرار دهند.
-
میدان دید گسترده
دوربین مداربسته تحت شبکه دارای میدان دید گستردهای میباشد. به طوری که فقط با نصب یک عدد از آن میتوان محیطی که چند دوربین آنالوگ تحت نظر گرفته است را بررسی کرد.
-
عدم نیاز به کابلکشی (نصب به صورت بیسیم)
در دوربینهای مداربسته تحت شبکه مشکل کابلکشیهای هزینهبر و دردسرساز حل شده است. چرا که دوربینها بدون کابل و به کمک یک سوییچ ساده به NVR متصل خواهند شد. در نتیجه میتوان این دوربینها را در هر مکانی با هر وسعتی استفاده کرد.
-
امنیت بالا
گفته شد که دوربین مداربسته تحت شبکه تصاویر را به صورت دیجیتالی ثبت و ضبط میکند. در نتیجه عکسها و فیلمهای حاصل از این دوربینها از امنیت بالایی برخوردار خواهند بود. به این معنا که افراد سودجو و مجرم نمیتوانند به راحتی این دوربینها را هک کرده و به اطلاعات آن دسترسی پیدا کنند.
در کنار تمامی مزیتهای گفته شده دلایلی نیز وجود دارد که در برخی موارد مانع از استفاده کاربران از دوربین مداربسته تحت شبکه میشود. از جمله معایب این نوع از دوربینها عبارتند از:
-
سختتر بودن نصب
بر خلاف دوربین مداربسته آنالوگ کاربرانی که دوربین مداربسته تحت شبکه را خریداری کردهاند برای نصب آن باید از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرند. چرا که نصب و راهاندازی آن کمی دشوارتر میباشد.
-
قیمت بالای دوربینها
اگر قصد خرید دوربین مداربسته تحت شبکه را گرفتهاید باید خود را بابت پرداخت هزینه بالاتر در مقایسه با سایر انواع دوربینها آماده کنید. چرا که این دوربینها کمی گرانتر هستند.
-
احتیاج بهپهنای باند و هارد دیسک با حجم بالا
به دلیل اینکه تصاویر حاصل از این دوربینها دارای رزولوشن و کیفیت بالایی هستند از پهنای باند بالایی نیز برخوردار میباشند. در نتیجه هزینههای جانبی مربوط به مهنای باند نیز بیشتر خواهد شد. همچنین برای ضبط و دخیره دادهها کاربران باید هارد با حجم بالایی را خریداری کنند.
نتیجهگیری
با توجه به تمامی مطالب گفته شده میتوان نتیجهگرفت که هیچ یک از این دوربینها به دوربین دیگری ارجعیت ندارد.
آنچه که باعث میشود تا در مورد اینکه دوربین مداربسته آنالوگ یا شبکه، تصمیم بگیرید کاربردی است که از آن انتظار دارید.
البته برای تصمیمگیری بهتر و صحیحتر با در نظر گرفتن موقعیت شما میتوان با کارشناسان این حوزه مشورت کرد.
اگر شما نیز جز دستهای از افراد هستید که تصمیم قطعی خود را در مورد خرید دوربین مداربسته و نصب آن گرفتهاید اما در مورد انتخاب نوع دوربین شک دارید میتوانید با شماره تلفن ۹۱۰۷۷۰۸۸(۰۲۱) تماس بگیرید.
کارشناسان شرکت دید افزا با صمیمت کامل شما را در تمامی موارد مربوط به این حوزه راهنمایی خواهند کرد.